Ons Heer Hemelvaart in de parochiekerk van Sint Antonius

Op Ons Heer Hemelvaart, op donderdag 5 mei, om 11 uur in de parochiekerk van Sint-Antonius wordt de viering muzikaal opgeluisterd door ‘de Completen’.

‘De Completen’ is de naam van een groep zangers die in november 2014 besloten zich samen toe te leggen op de vroege polyfone muziek.
Zij begonnen regelmatig te repeteren aan de muziek van onder andere Da Vittoria en Josquin Deprez.
Zij kwamen in contact met het Huis van de Polyfonie/Alamire Foundation in de Abdij van Park in Heverlee/Leuven, een trefpunt waar mensen uit het onderzoeksveld en mensen uit de muziekpraktijk elkaar ontmoeten en samenwerken aan projecten.  Zo maakten zij kennis met een van zijn bezielers, Stratton Bull.  Hij leerde hun heel wat geheimen kennen van de oude muzieknotatie.  Zijn uitgebreide kennis van deze muziek is voor hen van onschatbare waarde.
Via Stratton en de Alamire Foundation konden ze voor het eerst optreden voor een publiek op het festival "Laus Polyfoniae 2015" in AMUZ in Antwerpen.  Dit festival belichtte de manuscripten uitgegeven door Petrus Alamire dankzij een waaier aan activiteiten.  Graag voeren ze de mooie, oude polyfonie zo authentiek mogelijk uit.

‘De Completen’, genoemd naar de religieuze afsluiting van de dag, zijn:

Sopranen
  Annick Desair
  Mimi Van Dyck
  Griet Vercruysse (afwezig op 5/5)

Alten
  Nikki Melis
  Elisabeth Schollaert

Tenoren
  Frank Elsen
  Frank Van Belle

Bassen
  Bart Schoukens
  Lieven Van den Eede

Een definitief programma staat nog niet helemaal vast, maar ze denken aan muziek van grote meesters uit de polyfone muziek van rond de 15e eeuw zoals Trombetti, Da Vittoria en Agazzari.

Iedereen is van harte WELKOM!